alfalfa2

Alfalfa

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala zat. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah,sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.

Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr.Shaklee dalam tahun 1950-an.Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat,termasuk kalsium,fosforous,zat besi dan magnesium serta klorofil,bioflavonoid,pelbagai mineral surih dan vitamin.

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi – Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam  buah-buahan mahupun sayuran.Ia kaya dengan protin,asid amino,klorofil,serat,15 zat galian,10 vitamin,8 enzim dan fitokimia.10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Manfaat utama :-

  • Mencuci hati,darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid,menghilangkan toksin dari badan,membersihkan hati,kolon,darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan Alahan – memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif,kurap,bau badan dan ulat air(athlete’s foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung,hyperacidity,ulser gastrik,hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak,mengurangkan kolestrol,mencegah penyakit jantung,strok dan darah tinggi, Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin,seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • Melawan tumor – memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan,dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah/merawat atritis – melegakan sakit artritis dan kesakitan.
=== Untuk maklumat lanjut,hubungi saya Didie :
Email : didiesh33@gmail.com
H/P No. : 012-6227811
ID Shaklee : 890071
Fanpage : https://www.facebook.com/myvitaminstore

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *