B-complex

B Complex

Vitamin B penting untuk kesihatan
Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup,alkohol dan ubat-ubat preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang bak sama ada daripada segi kesihatan jantung,sintesis DNA,menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.Ini kerana,asid folik yang semulajadi tidah mudah untuk diserap oleh tubuh,dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B,termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kelebihan Vitamin B :-

  • Menukarkan makanan kepada tenaga – bantu penghadaman,menukar lemak,karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.
  • Melawan tekanan – memastikan kesihatan fungsi saraf,sekaligus meredakan sakit kepala,tekanan,kemurungan dan insomnia.
  • Membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak.Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • Rambut beruban dan gugur – membaiki masalah kulit kepala,kelemumur,rambut gugur,beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata,mencegah katarak,meningkatkan kualiti penglihatan,menguatkan memori dan daya pemerhatian/fokus.
  • Mencegah anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi,merangsang peredaran darah dalam tubuh,merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular,merawat atau mencegah anemia,sakit kepala,pening,lemah semangat,keletihan,migrain,muntah-muntah,mabuk darat atau laut.
  • Meredakan senggugut – baik untuk masalah senggugut( PMS),meredakan kerisauan,keresahan dan masalah penghadaman,terutamanya mereka yang mengambil uubat hormon dan ubat tahan sakit.
  • Mencegah perlcche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis),mencegah jangkitan lidah (glossitis),nafas berbau.
  • Detoksifikasi – meredakan alahan.

=== Untuk maklumat lanjut,hubungi saya Didie :
Email : didiesh33@gmail.com
H/P No. : 012-6227811
ID Shaklee : 890071
Fanpage : https://www.facebook.com/myvitaminstore

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *