GLA-complex

GLA

GLA (gamma-linolenic acid) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan.GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin-bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6.Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Perbezaan GLA Shaklee


Kebanyakkan GLA tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO),manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard,anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan.Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

Kelebihan utama GLA :-

 • Herba tradisi yang dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat.Ianya merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
 • Mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita,memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan,mood swing,retensi air dan sakit payudara.
 • Melambatkan menopaus – Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes,insomnia,ketidakhadaman.depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan,mengetatkan uterus,memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
 • Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 • Menentang kanser –  GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh,menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 • Memperbaiki inflamasi kulit – Ianya mengurangkan inflamasi kulit,eczema,alergi,kegatalan,kulit kering,memperbaiki bintik penuaan,tinea,kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma,artritis.
 • Menghalang komplikasi diabetes – Merendahkan gula darah,berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
 • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan – Merendahkan kolestrol LDL,menghalang penambahan berat badan dengan berkesan,memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik,menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
 • Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,pengembangan salur darah,memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
 • Memperbaiki tekstur rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
 • Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD) – Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak beraustisma,sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
=== Untuk maklumat lanjut,hubungi saya Didie :
Email : didiesh33@gmail.com
H/P No. : 012-6227811
ID Shaklee : 890071
Fanpage : https://www.facebook.com/myvitaminstore

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *