NUTRIFERON2

NutriFeron Menguatkan Sistem Imun dalam tubuh

Sistem imun adalah sistem perlindungan pengaruh luar biologis yang dilakukan oleh sel dan organ khusus pada suatu organisme.
Sistem imun terdiri daripada limpa,thymus,sistem limfa,sumsum tulang,sel-sel darah putih,antibodi dan hormon.Setiap komponen berfungsi dengan cara tersendiri untuk melawan penyakit dan jangkitan supaya tubuh badan kita sentiasa sihat.
Apakah fungsi Sistem Imun?
 • Melindungi tubuh dari invasi penyebab penyakit;menghancurkan dan menghilangkan mikroorganisme atau substansi asing(bakteria,parasit,jamur dan virus serta tumor)
 • Menghilangkan jaringan atau sel yang mati /rosak untuk perbaikan jaringan
Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr.Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.
Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan,Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia (Nutriferon).Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu,bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago;mempunyai daya kebolehan memdorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat,tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.
Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa.Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.
Didalam bidang perubatan,suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser,hidrophobia (penyakit anjing gila),herpes dan HIV dll.Tambahan pula,ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.
Faedah utama:-
 • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari – ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia.Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh:T-cells,B-cells and makrofag.
 • Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
 • Melindungi dari influenza- Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara,melindungi dengan berkesan daripada virus,mikrob,termasuk selsema,flu,alergi,inflamasi dan influenza.
 • Meringankan stress dan kelesuan – Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan,stress,kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
 • Melambatkan penuaan – Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas,virus dan kuman.Justeru itu,sel-sel akan menjadi lebih sihat.
 • Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C – Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimunkan ketidakselesaan seperti kembung perut,rasa mual,muntah dll.
 • Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi,tahap kolesterol yang tinggi,kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
 • Meningkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid,sakit belakang,sakit payudara,masalah jerawat,kegelisahan,insomnia dan mood swing.
 Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

 1. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi
 2. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit
 3. Mereka yang mempunyai allergi dan eczema
 4. Mereka yang sering sakit,selsema,demam
 5. Mereka yang sering stress
 6. Ibu yang menyusukan anaknya yang mana anaknya demam atau sakit berpanjangan
 7. Mereka yang sering ke luar negara atau travel
Bagaimana Nutriferon bertindak?

Gabungan 4 ekstrak tumbuhan
Biji Labu – Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh & menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
Biji Plantago asiatica – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
Honeysuckle Jepun – Menentang pencerobohan virus dan kuman
Bunga Safflower – Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj;sejenis sel darah putih;memusnahkan virus dan kuman

=== Untuk maklumat lanjut,hubungi saya Didie :
Email : didiesh33@gmail.com
H/P No. : 012-6227811
ID Shaklee : 890071
Fanpage : https://www.facebook.com/myvitaminstore
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *