Cara Hilangkan Sakit Badan Tanpa Kesan Sampingan

Masyarakat sekarang tak kira tua atau muda mudah je diserang macam-macam penyakit.Usah kata tua,muda lagi pun dah sakit-sakit badan.

Sakit badan selalu juga dikaitkan dengan gaya hidup dan pemakanan,seperti merokok,kurang bersenam,rutin kerja yang terlalu sibuk,stress serta pemakanan yang tidak seimbang.

Tanda-tanda sakit badan

sakit badan

Tanda-tanda sakit yang kita rasakan berhubungan dengan fungsi tubuh lain.

1 – Sakit Sendi
a) Rasa panas menunjukkan ada luka di bahagian sendi tersebut dan tanda-tanda penyakit gout.
b) Tidak rasa panas : tanda-tanda sakit lenguh (Rheumatism)
c) Sakit di bahagian bahu: tanda saluran darah telah menjadi keras dan fungsi metabolisme tidak seimbang.
2 – Kebas tangan 
Aliran darah di bahagian atas badan tidak lancar.
3 – Kebas tangan kiri dan lengan
Tanda-tanda lemah atau sakit jantung.Jika rasa kebas menjadi sakit pada lengan berpanjangan,ini menandakan serangan sakit jantung mungkin terjadi.
4 – Kebas kaki
Aliran darah di bahagian bawah tubuh tidak lancar
5 – Sakit tapak kaki
Menunjukkan ginjal lemah.Biasanya disebabkan oleh kurang bersenam dan duduk terlalu lama.
6 – Badan
a) Rasa sakit : Secara umum,segala kesakitan badan adalah kerana saluran darah.
b) Sakit menyucuk : Proses menyeimbangkan saraf.
c) Sakit sengal : Menunjukkan luka di dalam tubuh.
d) Sakit menyentap : Proses menyeimbangkan saraf yang berhubung dengan organ-organ tubuh.
6a – Badan terasa berat / lenguh
Badan mengandungi asid yang berlebihan.Ini menandakan badan memerlukan banyak air untuk menjalankan proses pembuangan toksin.
6b – Badan terasa ringan 
Menandakan badan segar dan proses awet muda sedang berlaku.
 Biasanya cara paling mudah mengatasi masalah-masalah sakit badan adalah berjumpa doktor dan doktor akan beri pain killer untuk mengurangkan rasa sakit.
Tapi sampai bila kita nak bergantung pada pain killer?Pain killer jika diambil dalam jangka waktu yang panjang boleh membawa kesan negatif pada kesihatan kita.
Cara hilangkan sakit badan tanpa kesan sampingan
ajht shaklee
1 – Advance Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee
AJHT ialah formula proprietari yang menampilkan gabungan bahan-bahan yang sangat efektif dan terbukti berkesan bagi menyokong pergerakan,fleksibiliti dan fungsi sendi yang sihat.
Diperbuat daripada bahan yang bertindak pantas untuk membekalkan khasiat pemakanan kepada sendi.
Mengandungi rumusan berpaten yang terdiri daripada ekstrak Boswellia dan Ekstrak Jagung serta nutrien penting lain termasuk Zink,Kuprum,Mangan dan Vitamin C untuk memberikan keselesaan dan melancarkan semula pergerakan sendi.
ostematrix
2 – Ostematrix Shaklee
Ostematrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.Ia juga mengandungi magnesium,vitamin D dan mineral zink,tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.Tablet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
Pengambilan Kalsium diketahui dapat :
  • Meredakan migrain,sakit belakang,period pain,kebas-kebas / kekejangan
  • Beri tidur yang lena,mengekalkan kecergasan tubuh bila bangun pagi,mengurangkan kelesuan tubuh.
  • Penting untuk orang tua,ahli-ahli sukan,wanita dan lelaki yang pentingkan kesihatan.

set healthy young vivix

3 – VIvix

Vivix memainkan peranan penting untuk melindungi sel badan dari rosak teruk. Ia mengandungi resveratrol, iaitu sejenis bahan yang mengelakkan AGE atau ‘proses pengkaratan’ sel dalam tubuh.

Polyganum cuspidatum,yang dikenali juga sebagai ‘Japanese Knotweed’ kaya dengan resveratrol.Resveratrol merupakan sumber polifenol terhebat yang dipercayai berpontensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan tubuh secara menyeluruh.

Gabungan penyelidikan terbaru mengesyorkan yang ia juga dapat memberi kesan positif terhadapa penuaan selular serta mampu melindungi tubuh daripada masalah kesihatan yang berkaitan dengan penuaan.

 

Vivix merupakan supplemen yang membantu kita mencegah kerosakan sel.Oleh itu,Vivix bukan hanya untuk warga emas atau bila sakit kronik datang,baru ambil Vivix.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

=== Untuk maklumat lanjut,hubungi saya Didie :
Email : didiesh33@gmail.com
H/P No. : 012-6227811
ID Shaklee : 890071
Fanpage : https://www.facebook.com/myvitaminstore
contact blog
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *