Bahaya Kanser Pankreas:Vivix vs Kanser

Barah pankreas bukanlah penyakit yang lazim berlaku berbanding barah jenis lain.
kanser pankreas
Masalah terbesar barah pankreas adalah ia hanya dikesan pada peringkat serius.Ketika pembedahan dilakukan,ia sudah tidak berguna lagi.Akibatnya,pakar perubatan tidak dapat mengeluarkan kanser dari tubuh pesakit kerana tisu kanser telah merebak ke organ tubuh yang lain.
Demikian itu,isu utama dalam kebanyakan rawatan barah pankreas ialah untuk mengesan barah berkenaan dari peringkat awal.
Apabila pesakit mengalami sakit pada  bahagian abdomen,ia harus disiasat segera seperti melakukan ujian imbasan CT pada abdomen iaitu kaedah terbaik untuk menyiasat dan mengesan barah pankreas.
Namun teknik ini kurang berkesan untuk mengesan barah di peringkat awal,lebih-lebih lagi ketika tumor masih kecil.Hanya selepas tumor membesar lebih dari dua sentimeter(2cm) ,imbasan CT mampum mengesannya.Ketika itu,ia sudah terlambat untuk pembedahan.
Selain imbasan CT,tumor yang ada pada pankreas boleh dikesan melalui pemeriksaan endoscopic ultrasound. Pemeriksaan ini dapat mengesan sebarang tumor mahupun ketumbuhan yang tidak dapat dikesan imbasan CT.Jika tumor dikesan,pembedahan yang besar dan kompleks dilakukan untuk mengeluarkan semua tumor dan kanser dikawal dari merebak.
Bagaimana kita hendak tahu tanda-tanda awal kanser pankreas?
1) Diabetes secara mendadak 
– tumor pankreas ini boleh menyebabkan pesakit kanser mendapat diabetes secara mendadak atau tiba-tiba.
2) Mata dan kulit menjadi semakin kuning
– ini disebabkan tumor pankreas,walaupun bersaiz kecil,boleh menutup atau menyumbat duktus hempedu yang terletak di bahagian pangkal pankreas yang menyebabkan air hempedu berkumpul di situ kerana tersekat.Ia juga boleh menyebabkan jaundice.

3) Gatal di kulit,tapak tangan dan tapak kaki

– kesan sampingan jaundice ialah gatal-gatal di tapak tangan dan kaki akibat reaksi kulit terhadap bilirubin(bahan kimia berwarna coklat kekuningan di hati )

4) Kurang selera makan

– biasanya 6-8 bulan sebelum tumor pankreas dapat dikesan,pesakit kanser tiba-tiba hilang selera makan dan cepat berasa kenyang selepas makan sedikit.

5) Perubahan deria rasa

-bertukar deria rasa yang biasa seperti ; tiba-tiba tidak suka bau kopi,rokok atau lain-lain yang sebelum itu disukainya.

6) Sakit perut

– rasa sakit perut terasa sehingga ke bahagian belakang badan dan rasa sakit ini akan hilang apabila badan ditundukkan ke depan.

7) Pundi hempedu membesar

-pundi hempedu pesakit kanser membesarkan disebabkan oleh duktus hempedu yang tersumbat di mana hempedu akan membengkak/membesar di belakang duktus ini.

8) Najis yang pucat,terapung dan berbau busuk

– ia disebabkan oleh tumor pankreas menghalang enzim penghadaman sampai ke pangkal usus bagi proses penghadaman lemak.Makanan berlemak tidak dapat dihadamkan yang akhirnya najis jadi tidak padat,ringan,berbau dan terapung kerana kandungan lemak yang tinggi.

9) Najis hitam dan berdarah

– ini disebabkan oleh pendarahan di bahagian atas usus.

10) Turun berat badan secara mendadak

– Kurangna enzim pankreas yang dihasilkan bagi menghadamkan lemak yang diperlukan sebagai sumber tenaga.

Jika anda mempunyai antara tanda-tanda awal di atas,segeralah berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.

Kesan Vivix pada kanser 

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University,National Institute of Aging ,National Cancer Institute dan banyak lagi.

Kanser mungkin adalah bidang paling dinamik penyelidikan mengenai resveratrol.Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser.Resveratrol bukan sahaja menghindar kanser,malahan ia dicadangkan sebagai rawatan tambahan.

Resveratrol telah dibuktikan effektif melawan pelbagai jenis kanser sama ada pada peringkat menghindar mahupun peringkat rawatan.Kebolehannya menghentikan kanser berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dari sel sihat.

Ubat terapi kimo tidak spesifik ketika menyerang sel kerana ia menyerang sel kanser dan sel sihat dalam masa yang sama.Sebaliknya,resveratrol tidak merosakkan sel sihat,tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Kebolehan resveratrol yang terkenal termasuk kemampuan menghilangkan radikal bebas,mengaktifkan atau nyahaktif enzim penting gen,hormon dan kimia tubuh.Kajian menunjukkan resveratrol memberi kesan yang ketara kepada kanser yang berkaitan gen.

Antara kesan lain,resveratrol mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksik bahan kimia.Ia juga menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

TESTIMONI VIVIX VS KANSER

TESTI KANSER

 

Berjaya bebas dari Kanser tahap 4

 

TESTI 1

Master Law yang telah sembuh dari kanser serta awet muda kesan dari kebaikan Vivix.Untuk pengetahuan,umur Master Law ni pada tahun 2013 ialah 50 tahun ye.
Jadi jika ada di antara kenalan mahupun ahli keluarga anda yang menghidap kanser,boleh ikhtiar dengan Vivix.Selebihnya kita berdoa dan serahkan pada yang Maha Esa.
contact blog

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *