Set Cantik – Suami Puji Kulit Bersih Berseri

Siapa yang tak nak kulit bersih berseri kan? Setiap orang pasti inginkan kulit yang licin tanpa sebarang masalah kulit.
“Bersih,licin kulit u sekarang”..opkos tersenyum lebar la bila dapat pujian dari suami.
set-cantik
Apa yang saya amalkan adalah kombinasi vitamin kecantikan yang bermula dari dalaman iaitu
1) B Complex yang bertindak sebagai pelembap,membantu masalah jerawat,mencegah pigmentasi serta melambatkan penuaan.
2) Vitamin C sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya. Ia juga merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit selain mencerahkan kulit.
3) Energizing Soy Protein (ESP) sangat penting untuk membentuk kolagen pada kulit,berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit dan mencerahkan kulit. ESP melindungi sel-sel dari kerosakan,mengecilkan pori-pori muka serta bertindak sebagai antioksida,menggantikan sel-sel kulit yang baru.
4) Vitamin E menjaga kesegaran dan keremajaan kulit,melindungi kulit dari sinar ultra ungu.Ia juga menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel.
Kesemua kombinasi ni jika diamalkan secara konsisten,pasti anda akan dapat kulit yang cerah kemerahan,bersih dan berseri.
Share

Bangunan Head Office Shaklee berkonsepkan Semulajadi

Bangunan Head Office Shaklee yang terletak di Pleasanton,California berkonsepkan “Living in Harmony with Nature” ini kebanyakkannya menggunakan benda semulajadi,termasuklah bahan2nya,warnanya,udaranya serta cahaya yang digunakan di dalam bangunan HO ini.
hq
Pada waktu siang,bangunan ni menggunakan cahaya semulajadi daripada luar kerana tingkap kacanya menggunakan ‘electronic sensor’ di mana cahaya boleh tembus masuk sehingga 80% dan tak panas.
Lampu juga menggunakan teknologi ‘motion sensors’ yag mana akan hidup dan mati sendiri apabila ia mengesan pergerakan.
Bangunan ini juga tidak menggunakan ‘aircond’.Mereka hanya menggunakan udara semulajadi (pengudaraan yang dibuat oleh satu kipas gergasi & dari bawah lantai).
Bukan vitamin Shaklee saja yang semulajadi,HO pun berkonsepkan semulajadi.
Share

Kesan dari pengambilan Carotomax

carotomax
Disebabkan setengah hari asyik mengadap komputer (dah memang keje kena guna komputer manjang),mata pun rabun.
Saya pulak lebih selesa dengan menggunakan contact lens berbanding cermin mata.Cermin mata jarang2 pakai.
Masa nak buat cermin mata baru,cek mata tengok rabun dah turun.Ni la akibatnya bila amik  carotomax.
 
Ni la antara vitamin Shaklee yang memberikan perlindungan antioksida yang sangat tinggi kerana ia mengandungi 6 jenis karotenoid yang sangat diperlukan oleh badan.
Antara manfaat utama Carotomax ni adalah..
▪ lebih selamat dari vitamin A
▪ meredakan penyakit kulit
▪ menghalang infeksi
▪ mempertingkatkan penglihatan
▪ melawan kanser dan oksidasi
Carotomax diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan antioksida seperti rumpai laut,non-GMO tomato,biji anggur,brokoli,pot marigold,epal,kentang,strawberi,karot dan sebagainya.
Setiap sayuran dan buahan ini diekstrak khasiat antioksidanya melalui cara pengasingan dan disalurkan dalam bentuk flavanoid dan karotenoid yang semulajadi.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan dan pembelian,boleh hubungi Didie 012-6227811 atau Facebook ‘ MyvitaminSTORE’.

Share

Fahami apa itu Krisis Pemulihan

healing-crisis
Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk individu mengalami reaksi detoksifikasi apabila mereka memulakan program penyembuhan semulajadi dan ia disebut sebagai krisis penyembuhan.
Kesan penyembuhan merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel2 badan yang telah rosak akibat radikal bebas.
Sebahagian dari proses ini akan mula menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul di dalam badan sepanjang hidup.
Saya juga mengalami krisis penyembuhan/pemulihan masa awal2 mengambil supplemen Shaklee.Rasa lagi mengantuk,ada yang jadi gatal2 dan naik jerawat halus.
Suami pernah amik alfalfa untuk masalah resdung jadi makin gatal2 dan bersin non-stop. Ayah pula ambil Vivix then badan rasa panas.Macam tu juga bila ayah ambil peppermint ginger plus,asyik sendawa je dan badan berangin.
Adakah perlu berhenti ambil supplemen sekiranya simptom2 di atas berlaku? Dinasihatkan supaya teruskan pengambilan supplemen tersebut kerana ia adalah permulaan badan menyahtoksin atau dipanggil krisis pemulihan.
Jadi untuk ketahui apakah krisis pemulihan anda alami bergantung pada masalah kesihatan yang dihidapi,rujuklah pada pengedar sah Shaklee yang betul.
Share

Tingkatkan Sistem Imun dengan Shaklee – Nutriferon

Secara ringkasnya SISTEM IMUNITI menjaga badan kita dari serangan kuman,bakteria,mikrob,parasit,patogen dan toksin.Ia terdiri daripada thymus,limpa,sistem limfa,sumsum tulang,srl-sel darah putih,antibodi dan hormon.Setiap komponen berfungsi dengan cara yang berbeza untuk melawan penyakit dan jangkitan supaya badan sentiasa sihat.
Bagaimana meningkatkan sistem imuniti badan?
Nutriferon merupakan antara produk Shaklee yang boleh meningkatkan sistem imuniti kita.Ia adalah sejenis serbuk yang diekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu,bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
Nutriferon perlu diambil bagi mereka yang sering sakit,selsema,demam,stress,yang terdedah dengan bahaya penyakit,tak suka makan banyak vitamin antioksidan,ACE,mempunyai alergik dan ekzema.
18-jul
Kenapa saya pilih Nutriferon?
♧ terbukti daripada 4 kajian klinikal pada manusia.
♧ meningkatkan paras interferon secara semulajadi.
♧ rumusan berpaten yang eksklusif.
♧ menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi.
Ia antara sebab Nutriferon perlu ada dalam setiap rumah dan bertindak sebagai first aid kit yang boleh beri bantuan awal untuk kawal jangkitan penyakit dan cegah penyakit daripada jadi lebin teruk.
Share

Jana Pendapatan dengan team yang Supportive

Kenapa kena buat Shaklee dengan team Glorious
1. Ada supportive group yang tak putus asa bagi motivasi kat anda.kita tak jatuh bangun sendiri,ada je yang tetap akan naik kan semangat kita bila down.
2. Ramai leader2 dalam group yang banyak bagi inspirasi supaya sama2 maju ke depan sampai berjaya naik rank Master Coordinator Shaklee.
3. Anjuran bermacam2 kelas untuk tambah ilmu dari pelbagai segi seperti kelas blog,kelas ilmu kesihatan dan lain2.tak tau nak mula bisnes macam mana,jangan risau ada tunjuk ajar dari leader2 yang komited.
4. Pelbagai aktiviti juga diadakan bagi mengukuhkan ukhuwah sesama rakan seangkatan Shaklee untuk mengenali lebih rapat.dalam group ni walaupun tak penah bersua muka tapi macam dah kenal lama.
5. Bisnes on the go.sangat flexible dari segi masa dan tempat.tak semestinya ke duduk ngadap komputer/laptop 24jam walaupun kedai online buka 24jam.
Jadi bila nak mula,tak perlu tunggu2.join kami untuk dapat bonus sebagai side income atau jadi suri rumah yang bergaji.
17-jul
🐞 didie
🐞 012-6227811
Share

Kisah jatuh bangun dalam Shaklee

13-jul
Semalam saya ada ceritakan macam mana saya kenal dengan Shaklee dan bagaimana ia merubah kehidupan saya.
Harini kisah jatuh bangun saya dalam biz Shaklee walaupun kisah saya belum sehebat rakan-rakan Shaklee yang lain tapi inilah titik permulaannya.
Takde orang yang lahir-lahir je terus boleh berjalan,pasti ada tangga-tangga yang perlu kita panjat untuk sampai ke atas.
Awal-awal saya decided jadikan Shaklee as part time biz,takde orang yang support saya semua pun sorang2 atas kekuatan diri sendiri.Buat blog saya gigih korek sana sini sebab dalam group dah ada cara2 asas buat blog nak dengan tak nak belajar je.
Masa hati belum kental dan pengetahuan bab2 supplemen ni pun kurang,ada masa yang saya rasa down sampai tak tau nak buat apa dan mula dari mana.Tapi semuanya berbalik pada Allah,bila amalkan amalan rohani baru boleh kekal berdiri.
Papepun usaha masih belum cukup untuk kejar impian dalam ‘Dreamboard’ saya.InshaAllah one fine day kena lipat gandakan usaha.Tak kisah la apa orang nak kata yang penting kita tau apa yang kita nak.
Terima kasih untuk suami,keluarga dan rakan2 yang menyokong saya.Semoga impian kita sama2 terlaksana.Aamiin.
Share

Bagaimana saya kenal produk Shaklee?

Awal perkenalan saya dengan Shaklee ni dari umur anak saya yang sulung 4bulan.Saya ada masalah penyusuan,maklum la anak pertama ilmu tentang penyusuan tak penuh di dada lagi.
Disebabkan masa mengandung lagi dah niat nak menyusukan anak selama 2 tahun,gigih cari macam-macam cara dan kaedah sebagai ikhtiar nak banyakkan susu badan.Setelah mencuba pelbagai cara,akhirnya bertemu jua dengan produk Shaklee iaitu Set Penyusuan.
Alhamdulillah set penyusuan ni sangat membantu saya meneruskan niat saya.Kesan dari tu,badan pun rasa lebih sihat bertenaga.Bukan tu saja,kulit pun lebih bersih.Malah manfaat Shaklee di kongsi bersama keluarga untuk meningkatkan tahap kesihatan mereka.
12-jul
Mula2,saya membeli je…lama2 rasa rugi pulak tak jadi ahli,terus join ahli dengan Master lyna noh.Bersyukur sangat dapat join group iReach.
Dari situ jugak banyak ilmu saya pelajari baik dunia mahupun akhirat.Begitu juga circle of friends yang makin bertambah,walaupun tak pernah bersua muka tapi macam dah lama kenal.
Share

Perbezaan Protein Soya Shaklee dan Soya di pasaran

Pagi2 kalau tak sempat breakfast (bukan bulan ramadhan la ye),minun Energizing Soy Protein (ESP) je inshaAllah tahan sampai tengah hari.
task-14
Dulu sebelum kenal ESP Shaklee,saya suka minum air soya.Tapi bila dah tahu kelebihan2 esp dan perbezaannya dengan bermacam2 jenama produk soya di pasaran,saya pilih untuk teruskan dengan esp shaklee.

Antara perbezaan protein soya (esp) shaklee :-

♧ mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif & komprehensif.

♧ kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.

♧ dihasilkan daripada kacang soya yang benar2 semulajadi,iaitu kacang soya yang tidak diubahsuai genetiknya (non-GMO) sejak dari penghasilan biji benih sehinggalah dituai & diproses menjadi esp.

♧ non-GMO adalah rendah lemak & bebas kolestrol dan ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam2 lamanya.

♧ membantu mengekalkan kepejalan otot,pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon yang sempurna.Ia juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.

♧ kandungan lemak dalam esp sangat minimum iaitu 1gram & tidak mempunyai laktosa bagi memastikan kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.

♧ protein yang mengandungi 9 asid amino penting tubuh untuk menghasilkan hormon,jus penghadaman,antibodi & enzim.

♧ proses pembuatan protein soya sebaiknya dibuat tanpa pemanasan.Ini kerana asid amino sangat sensitif terhadap suhu yang tinggi.

Tahukah anda jika salah satu asid amino penting ini tiada,sistem imun boleh menurun sebanyak 30% di samping banyak fungsi tubuh badan tertangguh?

Paling penting tentang ESP Shaklee ni tiada perasa tiruan,pemanis,pewarna dan pengawet,selain mengandungi 5 vitamin B,2 mineral & 8gram karbohidrat untuk tenaga.
Share

1001 Kegunaan Basic H Shaklee

task-12
Pada sesiapa yang pernah mencuba Basic H Shaklee pasti jatuh cinta.Ini kerana ia memudahkan kerja2 harian di rumah seperti menanggalkan kesan kotoran degil di dapur,cermin,tingkap,lantai juga baju.Bukan tu saja malahan macam2 lagi Basic H boleh membantu…

♤ mencuci & membersihkan sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun dan bahan kimia.

♤ mencuci & membersihkan makanan basah seperti mee kuning,kueytiow dan sebagainya daripada bahan awet.
♤ mencuci & membersihkan tempat dan peralatan memasak terutamanya yang berminyak.
♤ mencuci & membersihkan lantai dan alatan mainan.
♤ menanggalkan gula2 getah pada baju dan sebagainya.

Antara lain,basic h juga membantu di waktu2 kecemasan seperti :-

♤ menghapuskan kutu di atas kepala. (saya pernah cuba tapi bukan kutu manusia,kutu kucing.kucing mandi basic h u..)

♤ terkena minyak,air panas atau melecur terkena benda panas. ( terkena minyak panas,cepat2 sapu basic h.memang takda pedih dan hilang tanpa kesan)
♤ menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas,nyamuk,lalat,semut dan sebagainya. (biasa saya akan sembur pada tempat2 yang ada semut ke lalat lipas ke..memang semua menghilangkan diri.)
♤ penyubur tanaman dan pengembur tanah.(bab ni pun best bila tengok tumbuhan hidup segar dan subur)
♤ menghilangkan karat dan daki pada barang kemas,jam tangan dan sebagainya.

Haa..tu baru sikit.banyak lagi kegunaan basic h ni.dah la dari bahan organik,menang memakai lagi.

🌻 didie @ 012-6227811

🌻 id 890071
Share