Set Shaklee Bantu Penyusuan Lancar

Setiap wanita pasti teruja bila dapat tahu diri hamil,anak pertama pulak tu memang gembira sangat.Tapi masa tu belum kenal Shaklee lagi.
Sepanjang hamil,saya sangat2 suka makan buah walaupun sebelum hamil pun memang makan je buah.Buah nenas je sebelum tu tak suka,masa awal kehamilan dan tak tahu pun dah hamil masa tu,tiba-tiba nak makan buah nenas.Sejak dari haritu,hampir setiap hari akan beli sepotong buah nenas letak garam,nikmatnya rasa 😃
Tanggal 3hb April 2011,lahirlah puteri sulung ku,Syaza.Alhamdulillah,semua urusan dipermudahkan,anak lahir pun berat 2.33kg.Sampai umur Syaza 4 bulan susu berkurang,mula la susah hati.bila susah hati lagi la susu merundum.Tambah pula lagi sakit gigi,hilang sebatang hilangku 😉
Mula mencari info kat ‘mr google’ dan terbaca tentang kesan pengambilan antibiotik kepada ibu menyusu.Masa tu terdetik,adakah sebab makan antibiotik susu merundum?Apa lagi,google cari cara untuk tambah susu badan sehingga terjumpa la Shaklee walaupun sebelum tu dah cuba macam-macam tak berapa berkesan.
Alhamdulillah berjaya tambah susu dengan Set Penyusuan dengan cara pengambilan yang betul dan konsisten.
Bila Syaza dah membesar,dia ada jenis makan memilih,buah sayur semua tak nak makan.Mula la masalah sembelit,sampai berjam-jam dan menangis sebab sakit.Tak larat nak bagi ubat,tengok dia kesakitan kalau nak buang air besar,akhirnya saya ikhtiar dengan Mealshakes dicampur dalam susu.
Syukur sangat lepas amalkan Mealshakes,dah takde sembelit.Bila dah besar ni tambah lagi dengan Vitaleachildren & Omega Guard.Ni la antara ikhtiar2 untuk anak syurga saya.
IMG-20160115-WA0031
FB_IMG_1453180105288
Pada ibu-ibu yang menghadapi masalah seperti saya,boleh cuba Set Penyusuan untuk melancarkan penyusuan dan Set Kanak-kanak untuk tumbesaran sihat serta tingkatkan sistem imun anak-anak.
 contact blog
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *