All posts by Didie

Omega Guard Bantu Tahap Kesihatan Anak

MINYAK IKAN KEGEMARAN ANAK2
Sejak anak2 berumur 1tahun saya dah mula bagi makan vitamin. Omega Guard antara vitamin pertama yang saya bagi kat mereka sebab tak perlu telan capsule, samada pecahkan bago dorg makan atau bagi dorang kunyah je.
IMG-20180205-WA0010
Kenapa Omega Guard jadi pilihan?
Mengandungi minyak ikan tulen dgn asid lemak Omega-3 yang menyokong perkembangan otak, bagus untuk masalah kulit seperti eczema serta meningkatkan sistem pertahanan tubuh.
Melalui pengalaman anak ke-3, Wani, yang selalu diserang Bronchitis sejak berumur 1tahun++. Kalau minum minuman berais, makan aiskrim mesti akan batuk berkahak mula la ‘wheezing’ & demam.
Bila dah mula ‘wheezing’ sampai muka pun naik pucat, memang ke klinik kena neb. Pernah sekali tu sampai terpaksa warded sebab agak merisaukan keadaan Wani masa tu. Doktor suruh pantau & rekod setiap hari berapa kali Wani kena ‘attack’.
Sejak dari tu, setiap hari saya pastikan Wani makan 1capsule Omega Guard. Alhamdulillah, makin lama makin nampak perubahan. Wani dah tak mudah diserang batuk selsema.
Sekarang semua anak2 pantang nampak omega guard terutama si kecik Hazim. Makan macam makan gula2 pula, kejap2 minta takpun dia ambil sendiri terus 2capsule 😅.
Alang2 bulan November ni ada promosi Omega Guard, apa lagi cepat2 grab sebelum kehabisan stok. Hanya tinggal beberapa hari je lagi sebelum promosi jimat akan tamat.
#beli2diskaun5peratus
#beli6percuma1botol
contact blog
Share

Tips Tegangkan Kulit Muka Secara Semulajadi

Apabila usia semakin meningkat,masalah kulit semakin ketara terutama kedutan dan jeragat. Perkongsian kali ini tentang tips tegangkan kulit muka secara semulajadi. Selain membuatkan kulit muka lebih anjal dan cerah,ia juga mampu mengurangkan jeragat.

Semakin lama usia kita semakin meningkat dan ia membuatkan kolagen mula menurun. Jika kolagen berkurang,ini akan melambatkan proses regenerasi kulit. Muka kita pun mula menampakkan garis-garis halus terutama sekitar mata,mulut dan dagu.

 Antara petua tegangkan kulit muka secara semulajadi ;

  1. Putih telur

Telur adalah salah satu sumber protein. Bahagian putih telur biasa digunakan untuk tegangkan kulit muka. Ia disapukan secara rata keseluruh bahagian muka kemudian dibersihkan dengan air suam dan akhir sekali basuh dengan air biasa. Amalkan paling sekurang-kurangnya 2 minggu sekali.

  1. Susu dan Madu
campuran susu dan madu untuk tegangkan kulit muka
campuran susu dan madu untuk tegangkan kulit muka

Selain mampu menegangkan kulit muka, susu dan madu juga berupaya membuatkan kulit muka kita menjadi lebih cerah.

Cara membuatnya juga sangat muda, campurkan 1 sudu kecil madu dengan 5 sudu kecil susu serta setitis minyak vitamin E.

Kemudian sapukan ramuan yang sudah digaul sebati ke muka. Biarkan selama 15 minit, sebelum muka dibersihkan. Lakukan petua ini secara rutin, dua kali seminggu.

  1. Pisang

Siapa suka pisang,mesti kat rumah selalu ada pisang ni.Jangan tak tahu,pisang pun boleh digunakan sebagai masker yang berfungsi untuk menegangkan kulit muka. Caranya,ambil sebiji pisang masak dan kupas kulitnya.

Lepas itu,hancur atau lenyekkan buah pisang dengan menggunakan garfu ataupun sudu.Lenyek sehingga lumat,kemudian lumur ke seluruh muka secara rata. Biarkan selama 20 minit sebelum dibersihkan dengan menggunakan air sejuk.

  1. Kulit Kayu Manis

Kulit kayu manis antara bahan semulajadi yang bagus untuk pembentukan kolagen sehingga kulit muka kembali anjal.

Ambil 1 sudu besar serbuk kulit kayu manis,tambahkan sedikit gula dan garam. Campurkan kesemua bahan. Kemudian gosok bahan tadi ke muka dan juga bahagian leher dengan lembut dan perlahan.

Kemudian,biarkan selama 15 minit sebelum  dibasuh menggunakan air panas suam.

  1. Minyak Zaitun
minyak zaitun mengandungi vitamin A & E
minyak zaitun mengandungi vitamin A & E

Khasiat minyak zaitun juga boleh digunakan untuk menegangkan kulit muka. Minyak zaitun mengandungi kadar vitamin A,E dan antioksidan yang tinggi. Sangat bagus digunakan sebagai pelembap dan anti penuaan.

Panaskan sebentar minyak zaitun,kemudian sapukan pada muka dan leher. Lakukan urutan ringan dan lembut menggunakan hujung jari dengan bentuk gerakan melingkar.

Lakukan urutan selama 10 minit setiap kali pada setiap hari sebelum masuk tidur.

 

Petua ini boleh dilakukan sekerap mungkin atau paling kurang 3 kali seminggu untuk dapatkan hasil yang lebih berkesan.

Semoga perkongsian tips tegangkan kulit muka secara semulajadi ini membantu serta memberi manfaat kepada semua. Insha Allah,yang penting rajin  dan konsisten.

 

Share

Pelembut Pakaian Yang Mesra Alam Dan Selamat

Biasa kita beli pelembut pakaian,kita akan pilih yang bau wangian yang pekat supaya pakaian yang dibasuh akan kekal wangi.

Tapi adakah kita ambil tahu tentang kandungan di dalam pelembut pakaian yang kita guna hari-hari?

Pengalaman saya sejak bertukar kepada produk Shaklee termasuklah pencuci dan pelembut pakaian ( Get Clean Shaklee),ia mengurangkan alergik dan kesan statik pada kulit.

Ini kerana Soft Fabric Concentrate berbau bersih,pelembut pakaian seperti sutera yang mengurangkan kedut dan membawa keluar statik yang lebih baik berbanding produk lain.

Ia adalah formula superconcentrated yang hanya perlu menggunakan sedikit sahaja. Secara tak langsung,dapatkan melembutkan lebih banyak pakaian dengan kos yang rendah.

Selain itu,Soft Fabric Concentrate

  • Selamat – tiada kesan toksik,sesuai untuk semua jenis fabrik,tanpa bahan kimia berbahaya,tanpa gas beracun dan pH yang seimbang.
  • Berkesan – berpekatan tinggi )bagi 64 cucian, hanya 1/2 aun diperlukan untuk setiap cucian dan kurangkan kedutan serta kesan statik.
  • Mesra Alam – ramuan semulajadi,tanpa fosfat,tanpa bahan pewarna,bungkusan yang dikitar semula dan selamat untuk sistem septik dan pembuangan.

soft-fabric-concentrate

Klik untuk pembelian terus Soft Fabric Concentrate Shaklee
Klik untuk pembelian terus Soft Fabric Concentrate Shaklee

 

Share

Promosi Shaklee Bulan Februari

Alhamdulillah dah masuk ke bulan Februari kita.

Shaklee juga tak lepaskan peluang dengan promosi menarik bulan ni iaitu Set Kombinasi untuk kecantikan kulit.

FB_IMG_1517498557962

Anda akan dapat 10% potongan jika membuat pembelian Set Kombinasi ini yang terdiri daripada 4 kotak Shaklee Collagen Power dan 1 botol Sustained Release Vita C Plus.

Shaklee Collagen mengandungi 4000mg kolagen sisik ikan merah proprietari,sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi.

Kolagen Shaklee adalah sangat halus dan mudah diserap oleh tubuh serta membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Manakala  Sustained Release Vita C mempunyai manfaat antaranya merangsang pembentukan kolagen.

Pengambilan vitamin C secara konsisten membantu mencerahkan kulit,melambatkan  penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi.

Oleh itu,untuk dapatkan kulit awet muda,jangan lepaskan peluang untuk dapatkan harga jimat Set Kombinasi Shaklee dalam bulan Februari 2018 ini sahaja.

Anda boleh hubungi Didie di 012-6227811 atau email ke didiesh33@gmail.com untuk pembelian dan maklumat lanjut.

Jika anda ingin membuat pembelian terus,boleh klik butang di bawah dan ikut arahan seterusnya untuk pembelian atas talian.

Klik untuk pembelian terus Set Kombinasi Shaklee
Klik untuk pembelian terus Set Kombinasi Shaklee
Share

Tanda-Tanda Tubuh Kekurangan Vitamin

Pemakanan seharian kita perlu lah seimbang mengikut saranan piramid makanan sedia ada. Namun,adakah kita dapat memastikan segala keperluan nutrisi tubuh dipenuhi?

Kenali tanda-tanda tubuh kekurangan vitamin

  1. Apabila kita mengalami masalah kesihatan seperti rabun malam,katarak,jangkitan saluran pernafasan,sistem imun yang lemah serta mengalami masalah kulit itu tandanya tubuh kita kekurangan vitamin A. Dengan itu,banyakkan pengambilan makanan yang kaya vitamin A seperti kekacang,susu,ikan dan sayur hijau.
  2. Jika tubuh mengalami gejala seperti gusi berdarah,jangkitan pada luka,sakit sendi,cepat letih,itu merupakan tanda bahawa tubuh kekurangan vitamin C. Bagi mengatasinya,makan makanan yang tinggi kandungan vitamin C seperti buah oren,  tomato,nenas dan sayur-sayuran.
  3. Jika anda merasakan tanda-tanda seperti sistem ketahanan badan lemah,kulit kering,kulit bersisik,bibir pecah-pecah, ia adalah tanda tubuh mengalami kekurangan vitamin B2. Sumber makanan seperti kekacang,kuning telur,susu dan sayur-sayuran segar dapat mencegah masalah berkaitan.
  4. Jika timbul gejala gangguan pada sistem saraf dan otot ia boleh menyebabkan kemandulan pada lelaki mahupun wanita. Ia bermakna tubuh kekurangan vitamin E yang mana ia dapat dicegah dengan pengambilan makanan seperti daging,ayam, ikan, kuning telur dan minyak sayuran.
  5. Mudah mengalami kerosakan gigi,kejang otot,masalah tulang, merupakan tanda-tanda kekurangan vitamin D. Ia dapat dicegah dengan makanan seperti keju,telur,susu dan minyak ikan.
  6. Kekurangan vitamin B12 pula menyebabkan gejala seperti anemia,cepat letih,penat dan lesu. Maka perbanyakkan memakan sayur hijau,daging kambing,hati dan telur.
  7. Jika anda sering kejang otot,susah tidur,kulit kering dan pecah-pecah,ini bermakna anda kekurangan vitamin B5. Bagi mengatasinya,ambil sumber makanan daging,susu,hati,kacang hijau dan sayur-sayuran.

Mencegah itu kan lebih baik dari merawat. Semasa tubuh masih sihat la kita perlu jaga bagi mengelakkan masalah kesihatan.

Continue reading Tanda-Tanda Tubuh Kekurangan Vitamin

Share

Masalah Keputihan : Cara Hilangkan Secara Semulajadi

Ramai wanita yang mengalami masalah keputihan atau discharge. Keputihan adalah sesuatu yang normal kepada setiap wanita kerana ia berperanan sebagai ‘pembersih di dalam sistem pembiakan wanita.

Ia adalah cairan yang dihasilkan oleh kelenjar di dalam vagina dan serviks yang membawa keluar sel-sel mati dan bakteria. Dengan ini, ia membantu mengekalkan kebersihan vagina serta mencegah jangkitan kuman.

Cairan yang keluar ada yang berbau dan warnanya jernih atau ada lebih pekat bergantung pada waktu kitaran haid.

Lebih banyak keputihan akan keluar contohnya pada waktu subur,menyusukan anak atau sedang terangsang secara seksual. Bau juga berbeza semasa mengandung atau kurang menjaga kebersihan dalaman.

Tetapi jika warna,bau dan kepekatan cairan kelihatan luar biasa,disertai dengan kegatalan di faraj atau rasa panas,ia mungkin terdapat jangkitan.

Punca Berlaku Keputihan Yang Luarbiasa

Perubahan pada keseimbangan bakteria normal pada vagina akan mempengaruhi bau,warna atau tekstur keputihan. Antara perkara yang boleh mengubah keseimbangan tersebut;

  • Bakteria vainosis,jangkitan bakteria pada wanita mengandung atau wanita yang mempunyai ramai pasangan hubungan kelamin.
  • Kanser Serviks
  • Sabun wangi,losyen atau mandian berbuih.
  • Penggunaan steroid atau antibiotik
  • Penyakit radang tulang punggung
  • Jangkitan parasit disebabkan hubungan kelamin
  • Penipisan dan kekeringan dinding vagina semasa menopause
  • Jangkitan kulat
  • Pil perancang
  • Diabetes
  • Vaginitis,kegatalan di sekitar vagina
 Sekiranya ke klinik untuk mendapatkan rawatan keputihan yang luarbiasa,doktor akan mengenalpasti masalah sebenar keputihan. Kemudian doktor mungkin mengambil sampel keputihan atau melakukan ujian papsmear untuk pemeriksaan lanjut.
Tips Elakkan Jangkitan Vagina
  • Selalu membasuh menggunakan sabun yang lembut dan air suam
  • Elak menggunakan sabun wangi
  • Sentiasa pastikan faraj kering selepas ke tandas
  • Memakai pakaian dalam yang diperbuat daripada 100% kain kapas dan tidak terlalu ketat untuk pengudaraan
Rawatan Yang Diberikan

 

Doktor akan memberi rawatan bergantung pada punca masalah keputihan seperti ubat antikulat yang dimasukkan ke dalam faraj atau krim/gel.

Jika Vaginosis bakteria akan dirawat dengan pil antibiotik atau krim.

Cara Hilangkan Keputihan Secara Semulajadi

 

B-Complex – kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan jangkitan pada vagina.

Vitamin C – menguatkan sistem imun badan bagi mealwan bakeria,kulat dan sebagainya.

Alfafa – bersifat anti kulat semulajadi

Garlic– sebagai antibiotik semulajadi

GLA – mengimbangi hormon dalam badan.

Vivix – detoks sel-sel badan dan bertindak sebagai agen antikulat.

Semoga artikel ini membantu anda mencari jalan penyelesaian terhadap masalah yang dihadapi.

Jika anda mengalami masalah keputihan yang luarbiasa dan ingin mencari produk yang lebih tepat,boleh hubungi saya Didie di 012-6227811 untuk keterangan lanjut ,cara makan vitamin dan konsultansi secara eksklusif.

Share

Set Kesihatan Harian : Kenapa Perlukan Vitamin?

Kenapa kita perlu makan vitamin?

Pemakanan seharian kita perlu seimbang untuk memastikan tubuh mendapat segala nutrien yang diperlukan.

Namun vitamin yang tubuh kita tak boleh hasilkan sendiri seperti vitamin C. Vitamin ini juga mudah musnah akibat radikal bebas,stress,merokok dan lain2.

Kekurangan vitamin boleh menyebabkan sistem imun berkurang dan penyakit Skurvi.

Tanah untuk bercucuk tanam pun belum sempat subur dah di tanam dengan tanaman lain kerana ingin memenuhi permintaan. Petani pula terpaksa menggunakan pelbagai racun untuk mendapatkan sayur dan buah yang besar,cantik dan dah tentu keuntungan tinggi.

Jadi,adakah kita pasti badan kita dapat segala nutrien yang diperlukan daripada sumber pemakanan seharian?

Kita boleh kenalpasti tanda-tanda kekurangan vitamin antaranya masalah penghadaman,cepat berasa letih,kemurungan,berat badan dan banyak lagi.

IMG_20180119_105337_584

Nak dapatkan Set Kesihatan Harian Shaklee ni, hubungi Didie 012.6227811. Konsultansi diberikan percuma dan berterusan selagi anda menjadi pelanggan mamasyaza.com.

Share

Shaklee Home Office di Sunway Geo Tower

Shaklee Home Office telah mula beroperasi di pejabat baru bertempat di Sunway Geo Tower pada 25 April 2017.
Alamat penuh :
Shaklee Products ( Malaysia ) Sdn Bhd
(AJL 93747) Com. No. 301287-T
Level 1, Sunway Geo Tower,
Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya,Selangor.
Pertama kali jejakkan kaki ke Shaklee Home Office yang terbaru di Sunway Geo masa ‘A Community Health Event’  bulan May 2017.
Dengan konsep rak terbuka berbeza daripada Homee Office yang sebelum2 ni,berkonsep ‘pick and pay. Kat sana,pelanggan atau SID boleh masuk terus ambil produk tanpa perlu mengisi borang. Tapi tu pun kalau beli bawah 10 prorduk.
Kalau pembelian 10 produk ke atas,boleh terus ambil nombor,isi borang,buat pembayaran dan ambil produk di kaunter bahagian belakang.
Home office ni pun ada service untuk ‘buy and pick-up’ sebab ia terletak di tingkat bawah,senang untuk urusan membeli.Boleh call untuk buat pembelian dan ambil pada hari yang sama.
Siap ada ruang untuk perbincangan dan berjumpa dengan prospek lagi. Cantik, tersusun dan selesa sangat untuk beli belah produk Shaklee.
Didie
SID 890071
Share

Cara Merawat Sakit Saraf

Apakah penyakit saraf?

Jika saraf seseorang normal,merasa sakit adalah suatu amaran atau signal kepada kita. Contoh, apabila tangan kita tersepit, saraf akan berfungsi untuk menghantar isyarat sakit ke otak  dan secara tak langsung kita akan menarik kembali tangan sebelum ia cedera. Sebaliknya pada seseorang yang mengalami kerosakan saraf, sistem seperti tadi tidak berfungsi.

Saraf yang rosak boleh menghantar isyarat yang salah di mana kita akan sering merasa sakit sebenar tanpa sebab atau boleh juga menyebabkan kita tak berasa sakit jika mengalami sebarang kecederaan.

Gejala yang dialami oleh mereka yang menghadapi sakit saraf bergantung kepada tempat dan jenis saraf yang terjejas. Kerosakan boleh berlaku kepada saraf dalam otak dan saraf tunjang. Ia juga boleh berlaku dalam saraf periferal, yang terletak di seluruh badan anda.
Antara gejala-gejala yang dialami oleh mereka yang menghidapi sakit saraf termasuklah :
– Ketidakupayaan untuk rasa sakit dada, seperti serangan jantung
– kuat berpeluh (dikenali sebagai hyperhidrosis) atau kurang berpeluh (dikenali sebagai anhidrosis)
– ringan kepala
– mata dan mulut kering
– sembelit
– badan menjadi terlalu sensitif. Sesetengah orang mungkin merasa sakit hanya dengan membaluti tubuh badan dengan selimut.
– merasa kebas di kaki, jari tangan
– rasa lemah otot
– hilang keseimbangan badan
– rasa panas terbakar (burning)

cara rawat sakit saraf

Punca sakit  dan kerosakan saraf

1.  Penyakit autoimun
Pelbagai jenis penyakit autoimun boleh menyebabkan gejala sakit saraf termasuklahsclerosis,myasthenia gravis,sindrom Guillain-Barre,lupus dan penyakit radang usus.
2. Kanser
Kerosakan dan sakit saraf juga berlaku akibat kanser di dalam pelbagai cara. Terdapat beberapa jenis kanser yang menyebabkan kekurangan nutrisi yang secara tak langsung memberi kesan kepada fungsi saraf.  Terdapat beberapa jenis kemoterapi dan radiasi boleh mengakibatkan kerosakan dan sakit saraf pada individu tertentu.
3. Trauma
Apa sahaja penyebab trauma atau himpitan saraf oleh tumor boleh menyebabkan kerosakan dan sakit saraf termasuklah pembedahan.
4. Diabetes
Hampit 70% penghidap diabetes mengalami kerosakan saraf. Neuropati diabetes adalah komplikasi yang serius dan boleh menjejaskan ketiga-tiga jenis neuron. Jika anda mempunyai penyakit kencing manis serta mengalami gejala sakit saraf,anda perlu berunding dengan pakar perubatan secepat mungkin.
5. Kesan sampingan ubat-ubatan
Pelbagai bahan-bahan yang diambil ke dalam badan secara sengaja atau tidak,mampu menyebabkan kerosakan dan sakit saraf. Selain itu,bahan toksik yang termakan tanpa sengaja termasuk plumbum,arsenik dan merkuri juga boleh menyebabkan kerosakan pada saraf.
6. Kekurangan nutrisi
Termasuk vitamin B6 dan B12,kekurangan nutrisi boleh menyebabkan gejala kerosakan dan sakit saraf sperti rasa lemah atau panas terbakar. Pengambilan alkohol berlebihan juga mungkin boleh menyebabkan kerosakan saraf.
7. Penyakit berjangkit
Penyakit berjangkit seperti penyakit Lyme,virus herpes,HIV dan hepatitis C mempunyai keupayaan untuk memberi kesan kepada saraf dalam badan kita.

Sistem Saraf Manusia

Sistem saraf manusia mempunyai 2 komponen utama iaitu

1- Sistem Saraf Pusat

Termasuk saraf tunjang dan otak

2- Sistem Saraf Periferal

Saraf yang bawa impuls dari saraf tunjang dan otak kepada semua bahagian badan.

Sistem badan khusus yang banyak membentuk sistem saraf periferal untuk pelbagai fungsi penting. Oleh sebab itu,pesakit saraf tak dapat rasai kesakitan yang amat sangat pada sebahagian besar anggota badan.

Antara Masalah Sakit Saraf Yang Terjadi di Malaysia

Painful Diabetic Peripheral Neuropathy (pDPN)

pDPN ni lebih dikenali sebagai sakit saraf akibat diabetes.

dPDN dikenali sebagai sakit saraf akibat diabetes dan boleh menyebabkan kesakitan yang amat sangat . Penyakit ini menyebabkan pesakit sukar untuk berjalan,bekerja,tidur serta menjejaskan mood dan aktiviti harian.

Sakit Saraf Biasa

Sakit saraf biasa ini selalunya melibatkan saraf anggota tubuh seperti tangan dan kaki.

Ia selalunya menyebabkan rasa kebas,tiada kekuatan untuk bergerak dan kadang kala rasa sakit menyucuk. Pesakit saraf biasa ni juga berasa sukar bernafas,masalah penghadaman,masalah penglihatan dan pendengaran.

Cara Merawat Sakit Saraf dan Kerosakan Saraf

 

Kerosakan saraf dalam kebanyakan kes tidak boleh disembuhkan sepenuhnya. Namun,terdapat rawatan alternatif bagi mengurangkan gejala yang dihidapi. Jika kerosakan saraf progresif, adalah penting untuk berunding dengan doktor sebaik anda mengesan gejala awal. Cara ini boleh mengurangkan kemungkinan kerosakan saraf yang kekal.
Biasanya,rawatan pada peringkat awal adalah untuk menangani punca yang menyebabkan kesakitan atau kerosakan saraf termasuklah;
  • Mengawal paras gula dalam darah untuk pesakit diabetes
  • Menukar ubat lain jika ianya menyebabkan kerosakan saraf
  • Menyelesaikan masalah kekurangan nutrisi
  • Terapi fizikal atau pembedahan untuk menangani himpitan atau trauma ke atas saraf
Selain itu,rawatan yang dicadangkan adalah pengambilan ubat penahan sakit,ubat bukan steroid anti-radang seperti ibuprofen atau analgesik lain,krim atau gel untuk sapuan pada kulit.
Kajian ada menunjukkan bahawa rawatan alternatif seperti akupunktur boleh melegakan kesakitan saraf.
Terdapat beberapa kes,sakit saraf terjadi disebabkan oleh kekurangan vitamin B12 dan pengambilan makanan tambahan boleh membantu.
Cadangan Supplemen untuk Sakit Saraf
Cadangan untuk mereka yang mengalami sakit saraf dan memilih rawatan semulajadi adalah Set Kesihatan Saraf. Set ini membantu membekalkan nutrien penting untuk kesihatan saraf serta mengurangkan sakit saraf jika diambil secara konsisten.
vivix
Vivix
Minuman botani yang mengandungi polifenol dan resveratrol dan tinggi dengan antioksidan. Ia membantu melindungi dan memperbaiki sel saraf dari kerosakan akibat radikal bebas. yang kaya dengan antioksidan di mana dapat bantu melindungi sel saraf dari kerosakan akibat radikal bebas.
B complex
B Complex
Mengandungi kesemua vitamin B termasuklah B6 dan B12 yang penting untuk kesihatan saraf.
ostematrix
Ostematrix
Mengandungi vitamin D,kalsium dan magnesium yang membantu penyerapan kalsium dengan berkesan serta membantu melegakan sakit saraf.

Kalau nak dapatkan harga istimewa lebih jimat, jangan lupa whatapps Didie di 012-62278811 atau klik butang di bawah

buy-now-2

Semoga dengan ikhtiar ini dan izin Allah,diberi kesembuhan untuk masalah sakit saraf.

Share